Biografie

Biografie

Nick de Jong (1993) groeide op in De Rijp (Noord-Holland). Theater interesseerde hem al op jonge leeftijd. Zo heeft Nick van zijn zevende tot zijn zeventiende lessen gevolgd bij de NKT Theaterschool te Purmerend. Naast zijn reguliere zorgopleiding volgde hij verschillende professionele workshops. Vervolgens rondde Nick in 2014 de Acteursschool in Amsterdam af.

Bij zijn werk voor tv, film, theater zoekt Nick verschillende kanten van zichzelf op. Hij is vertrouwd met vaste scripts en gewend aan regie, maar hij is vooral gespecialiseerd in het spelen met zijn publiek. Zo groeide hij uit tot een acteur met de vaardigheden van een entertainer. Dit valt samen als hij improviseert als zelfbedacht personage of als magisch entertainer. Ook als levend standbeeld zoekt hij een minimale manier van interactie met zijn toehoorders. Hiermee creëert hij al jaren een glimlach op het gezicht van zijn publiek.

Acteur boeken voor: tv/film/theater producties, commercials, trainingen en evenementen?! Neem dan een kijkje op deze website! Heeft u vragen of heeft u een specifieke wensen? Neem gerust contact op…

 Fotogalerij Nick de Jong